377 процента е ръстът на украинските туристи тази година спрямо миналата

377 процента е ръстът на украинските туристи в България тази година спрямо миналата. Сред тях има и ученици, които са на лагери. Голяма част от украинците пристигат това лято с автобуси, сред тях има и семейства, и индивидуални туристи, съобщи министърът на туризма Стела Балтова в Слънчев бряг, където се срещна с Мариана Олескив, председател на Държавната агенция по развитие на туризма в Украйна.

В срещата се включиха и представители на бизнеса, а основната й цел бе е възможността за разширяване и задълбочаване на двустранните взаимоотношения между България и Украйна в областта на туризма.

Участниците във форума се обединиха около необходимостта за активно сътрудничество в областта на кадрите, обучението на персонала и приоритетното издигане на имиджа на професиите в сферата на туризма – въпрос, актуален както в България, така и за Украйна.

За украинците България е предпочитана дестинация, надявам се, че те ще могат да посещават и зимните ви курорти, каза Мариана Олескив и добави:

Виждаме, че българските власти правят всичко възможно да наложат подходяще мерки в тези тежки ковид времена. Това правят и украинските власти, вярвам, че тази пандемия няма да е вечна и се надявам, че в най-скоро бъдеще ще може да се върнем към едни по-добри времена.

Олескив подчерта, че Украйна също може да предложи добър туристически продукт на българските туристи с локация големите градове и Бесарабия.

Министър Балтова заяви пред БНР:

Украйна през 2019 година заемаше 6-то място по брой туристи, посетили дестинация България.Сега ,само за тези няколко месеца, тъй като най-активен е месец юли, Украйна се нарежда на трето място след Румъния и Полша.

Към момента България е в зелената зона и е безопасна за туристити, заяви директорът на бургаската здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

Днес работят три изнесени имунизационни пункта в Слънчев бряг, Несебър и Поморие. Един от тях посетиха украинските гости, Мариана Олескив се срещна и с украински деца, които са на лагур у нас.

Вашият коментар