20 км опашка от тирове чакат на „Дунав мост-2“ при Видин (Видео)

Почти денонощие шофьори чакат на граничния пункт с Румъния на „Дунав мост-2“ при Видин. Трафикът е засилен заради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката. Пътуващите от южната част на страната към северната граница се насочват основно към Видин.

Обстановката на граничния пункт е затруднена, и в последните часове на околовръстния път се е образувала опашка от 20 км с колона от товарни автомобили. Затруднено е движението за всички превозни средства.

Отделно в самия град има буферна зона, където да изчакват тировете. При необходимост те се отклоняват още на територията на Монтана и Враца.

С по час на километър се придвижват товарните автомобили към граничния пункт. Една от причините е засиленият трафик, който се е увеличил с 15% само от миналата година. Засилен е и контролът на румънска територия заради ковид ситуацията и проверките заради опити за нелегален трафик на мигранти. Там има и кантар, през който минават тировете, а той е само един.

Заради ремонта на Прохода на Републиката целият трафик от товарни автомобили от южната част на страната се насочва насам, защото отклонението за граничния пункт при Русе е по-голямо.

На румънска територия има и ремонт на пътя преди самия мост.

Източник: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *