Япония отпуска 265 млрд. долара за подкрепа на икономиката

Япония отпуска 265 млрд. долара за подкрепа на икономиката

Правителството на Япония планира да приеме нов пакет за финансова подкрепа на икономиката и хората, засегнати от разпространението на коронавируса, на стойност над 30 трилиона йени (повече от 265 милиарда долара). Това съобщи агенция Kyodo, цитирана от БНТ.

Планът включва еднократна помощ в размер на 100 000 йени (около 880 долара) за всяко дете на възраст под 18 години за всички семейства, живеещи в страната. Очаква се решението да бъде официално обявено на 19 ноември. По-рано беше съобщено, че всички семейства с деца ще имат право на еднократно плащане, независимо от размера на доходите им.

Правителството обмисля също така да даде на всеки жител на страната точки на стойност 265 долара (30 000 йени). Това е система от правителствени идентификационни номера, при която точките могат да се използват за плащане на различни стоки и услуги.

Миналата година всеки японски гражданин и всеки чужденец, живеещ в Япония, получи еднократно плащане от 100 000 йени като част от подкрепата в пандемията.

Вашият коментар