Част от жилищна сграда рухна в Грузия, шестима са загинали (Видео)

Част от жилищна сграда се е срутила в Батуми в петък. Шестима души са загинали. Спасителите продължават да разчистват развалините, като предполагат, че под тях са останали още трима души.

Полицията задържа трима човека по обвинение, че са причинили инцидента. Единият е собственик на жилище на първия етаж, а другите двама са работниците, които правели там ремонт.

Според следствието, разрушаването на сградата е предизвикано от ремонтните дейности, извършени в грубо нарушение на правилата за безопасност. Тримата задържани може да получат присъди от 2 до 10 години затвор.

Правителството на Грузия обяви 11 октомври за ден на траур след инцидента, съобщи премиерът на страната Ираклий Гарибашвили.

„Дълбоко скърбя във връзка с трагедията в Батуми и изразявам своите съболезнования на членовете на семействата и близките на загиналите. Заедно с тях скърби и цяла Грузия. Взех решение в памет на загиналите понеделник, 11 октомври, да бъде обявен за ден на траур“, написа Гарибашвили във Фейсбук.

Държавата ще окаже всяка необходима помощ на пострадалите. Виновните за трагедията ще бъдат наказани с цялата строгост на закона, подчерта премиерът.

Вашият коментар