Чавдар става първото коледно село в България

На 11 декември, на централния площад в софийското село Чавдар се открива „Коледното село на България“. Идеята е на писателя Георги Бърдаров и е взаимствана от Австрия и Германия.

В четири поредни петък, събота и неделя, до 1-ви януари, организаторите обещават немски специалитети и деликатеси, традиционното греяно вино, коледни напитки и коктейли, както и специални изненади в новогодишната нощ.

„Това „Коледно село“ ще бъде първото Коледно село в България. От община Чавдар обичаме да правим неща, които по принцип не се правят. Досега в нашата практика винаги сме организирали такъв тип по-различни събития. Искаме да внесем малко светлина и коледен дух у хората, защото всички знаем през тези две години колко се промени и България, и света. Искаме да върнем коледния дух, разбира се при спазване на противоепидемичните мерки“, разказа в ефира на радио София кметът на село Чавдар Григор Даулов.

Посетителите на „Коледното село на България“ могат да се насладят на богата културна и развлекателна програма за всички възрасти. Предвидени са коледни изненади и подаръци за най-малките.

На 11-и декември събитието ще бъде открито с концерт на Маги Джанаварова, на 18-и декември ще се проведе куиз на живо, с водещ легендата Ники Кънчев.

За децата са предвидени коледни театрални представления и много уъркшопове.

Подробности за програмата можете да чуете в звуковия файл

Вашият коментар