Френски приключения с Михаил Дюзев

Ние сме във Франция, но на северозапад от френската столица. Bonjour, bonjour, България, където и да си! Лионел Меси ще бъде представен като играч на Пари Сен Жермен на специална церемония, която ще бъде организирана на „Айфеловата кула“.

Колегата Михаил Дюзев беше отвлечен от франзуци. Шегуваме се. Той е на лятно приключение, но и като кореспондент на Дарик във Франция. Общото събрание на работещите българи в района на Туар се прави в неделя. Неделя е единствения почивен ден, защото през седмицата те са на полето. Работа има много. На общо събрание в почивния им ден се разпределят задачите и се отчита работата досега. „Влизаме в ритъм “ каза Цветан Филипов, отговорник и координатор на персонала в SOLDIVE-VERGERS DU SUD.

Телефонът му звъни нон-стоп. От това дали има пожарогасител в къщата до това кой си е изкълчил крака на полето.

Нашият колега Дюзев е стигнал и до Нант — шестият по големина град във Франция и е едно от най-желаните места за живеене в страната. Разположен покрай две реки с ниско строителство, няма типичните небостъргачи. Много зелено и приятно. Река Лоара преминава през центъра на града, а река Erdre, приток на Лоара, също минава през Нант.

От 9 август гражданите на Франция и чужденците в страната ще се нуждаят от т.нар. здравна карта или ваксинационен паспорт за посещение на ресторанти, големи търговски центрове, културни центрове, спортни събития, за настаняване в хотел, пътуване със самолет или с влак и други, припомня националният ежедневник.

Чуйте любопитни подробности:

Вашият коментар