Убиха фотограф на Ройтерс носител на наградата „Пулицър“ (Видео)

Фотограф, носител на наградата „Пулицър“, от агенция Ройтерс, беше убит в петък, отразявайки сражения между афганистанските сили за сигурност и талибаните близо до граничен пункт с Пакистан, съобщи медията, позовавайки се на военен командир.

Афганистанските сили се сражават за връщането на контрола над Спин Болдак, когато Даниш Сидики и старши офицер бяха убити при кръстосан огън на талибаните, каза военният пред Ройтерс.

Агенцията съобщи, че Сидики, индийски гражданин, се присъединил към афганистански специални сили в Кандахар тази седмица.

„Спешно търсим повече информация, работейки с властите в региона“, заявиха в изявление президентът на Ройтерс Майкъл Фриденберг и главният редактор Алесандра Галони.

„Даниш беше изключителен журналист, отдаден съпруг и баща и много обичан колега. Нашите мисли са със семейството му в този ужасен момент.“

Ройтерс заяви, че Сидики по-рано съобщил, че е бил ранен в ръката от осколки, докато е отразявал боевете.

Той бил лекуван и се възстановявал, когато талибанските бойци се оттеглят от боевете при Спин Болдак.

Агенцията заяви, че не е в състояние да провери през независими източници подробности за случилото се.

Сидики беше част от екип, споделил наградата „Пулицър“ за фотография за 2018 г. за документиране на кризата с бежанците рохинджа.

Агенцията заяви, че работи за тях от 2010 г., като отразява войните в Афганистан и Ирак, кризата с бежанците рохинджа, протестите в Хонконг и земетресенията в Непал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *