Стефка Костадинова: Отиде си една уникална за българския спорт година

„Отиде си една уникална за българския спорт година“ – това е равносметката за 2021-ва в едно изречение за председателя на БОК Стефка Костадинова.

„Три пъти чухме химна в Токио. Имаме 6 медала. Опровергахме всички песимисти. Благодарности на всички, които ни направиха отново горди и силни като българи. Искам да поздравя нашите героини. Щастлива съм за момичетата от ансамбъла, за Стойка Кръстева, за Ивет Горанова, за „сребърната“ Тони Костадинова, за „бронзовите“ ни момичета в борбата Тайбе Юсеин и Ивелина Николова. Преди олимпиадата бяхме упреквани, че сме с много малка делегация от само 45 човека. Но не е важно колко е броят на спортистите, а е важно тяхното качество. За статистиката – 7 наши състезателки чуха химна, 10 български спортисти се качиха на почетната стълбичка, в топ 10 влязоха 25 наши спортисти, което е повече от половината ни участници“, сподели за БНР председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

„Искам специално да отбележа едно историческо събитие, което не искам да остане в сянка – нашата прекрасна Мария Гроздева направи в Токио последния си старт в своята забележителна кариера. Тя е една от истинските икони на българския спорт. Прекланям се пред нея, пред това, което направи за нас и за цялата ни нация. В такива тежки времена накарахме цяла България да се гордее“, допълни олимпийската ни шампионка.

Какви още бяха изминалите 365 дни и какво очаква от зимните игри в Пекин световната ни рекордьорка, чуйте в звуковия файл.

Снимка: lap.bg

Вашият коментар