Стенли представя албума „Чужди тела“ в Бургас

Станислав Сланев-Стенли представя последния си албум „Чужди тела“ в Бургас. За клубното участие в морския град на 16 октомври в „Синатра“ легендарният изпълнител е подготвил и любимите парчета от периода с „Тангра“, както и от соловата му кариера като „Пътят към храма“ и „Обсебен“.

За първи път за този албум, появил се след 17 години мълчание, изпълнителят се доверява за музиката изцяло на друг автор. Това е Благослав Анастасов:

„Аз направих аранжиментите със Светослав Къслев. Текстовете са на мои приятели все известни лица като се започне от Любо Киров, той написа „Чужни тела“, Наталия Симеонова има 4 текста, Александър Петров, с когото сме работили още от времето на „Тангра“ има две неща, съпругата ми Людмила Сланева, както и актьорът Дани Рашев също се включиха. Усещам, че има още живот в този албум.“

Извън албума остава успешната „Електро“, която също ще прозвучи в Бургас. В момента експериментирам с електронния дискотечен звук от 80-те години, добавя Стенли.

Догодина музикантът ще отбележи 40 години на сцена. Когато изкарал COVID-19 и буквално лекарите го върнали от оня свят, имал намерение да започне биографична книга, сподели той пред БНР-Бургас:

„Бях много зле, с линейка ме взеха, едвам ме спасиха. Изплаших се тогава и видях, че животът не зависи от мен, оная с косата идва и те прибира, а дали си свършил всичко на тоя свят, не пита. Но оставих за по нататък.“

Вашият коментар