Стартират граждански полети от София до Русе през февруари 2022 г. (Видео)

Стартират граждански полети от София до Русе през февруари 2022 г. (Видео)

Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края на февруари следващата година. Тази прогноза обяви в ефира на БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

По думите ѝ в момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата в крайдунавския град.

Според Везиева отварянето на летището в Русе за граждански полети ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Обсъжда се цена около 60 – 80 лева за двупосочен билет София – Русе.

Видео: БНТ

„В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат. Моето искрено желание е това да се случи в началото на следващата година, в края на февруари – началото на март“, заяви Даниела Везиева, служебен министър на икономиката.

Летището ще обслужва не само Русе, но и околните области. В студиото на „Денят започва“ служебният министър на икономиката коментира, че си дава си ясно сметка, че в началото няма да как линията да бъде на печалба.

Амбицията е държавата да подпомогне този тип дейност, за да стане конкурентноспособна до следващите 2 години.

Амбицията е аерогарата в Русе да се превърне в регионално летище, заяви в „Денят започва“ кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. Той изрази надежда държавата да подкрепи усилията на общината в тази посока. Сградата е съхранена добре и не е станала жертва на набези през годините, в които летището е останало затворено за редовни граждански полети. Сега предстои нейната модернизация.

Вашият коментар