Служители на „Автомагистрали – Черно море“ се опитват да влязат със сила в сградата на МРРБ (Видео)

Пореден протест на работници и служители от дружеството „Автомагистрали – Черно море“. Те протестират пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството заради неизплатени заплати.

Група от протестиращите се опита да влезе със сила в сградата на регионалното министерство, намеси се полиция и имаше напрежение.

От края на април работниците се опитват да се сдобият с изработеното за ремонта на Автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, но безуспешно.

Подготвена е позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев, в която отново настояват да получат дължимите им 36 милиона лева, в противен случай твърдят, че 800 работници ще останат на улицата.

„За фирмата най-големият проблем, освен заплатите, е доставката на материали, защото ние имаме текущи обекти, които не можем да захранваме с материали и така се получава забавяне на изпълнението“, заяви един от протестиращите.

„Отливът на хората е много ясен и явен, тъй като хората по закон имат право, когато не си изплатим заплатите в срок, да напуснат заради неизплатени заплати. В този случай ние нямаме право да задържим хората и да доплащаме и една заплата неустойка, затова че не сме изплатили заплата. Ние не изплащаме заплати, защото държавата не изплаща това, което сме изработили“, допълва друг участник в протеста.

Работна група разговаря с министър Виолета Комитова.

Източник: БНТ
Снимки: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *