Сладолед за кучета изкушава домашните любимци в Несебър


източник: bntnews.bg

Вече сме в разгара на лятото, а в морските ни курорти се опитват по нестандартен начин да привлекат туристи – от безплатни чадъри и шезлонги по плажа до продажба на сладолед за кучета. В Стария град на Несебър предлагат сладоледено изкушение на клечка, специално за кучета.

Тони Стоянова от Несебър отваря свой сладоледен салон преди 23 години. Разказва ни с огромна любов за тънкостите при приготвянето на домашен сладолед. С още по-голяма любов обаче говори за своите четири домашни любимци, които са кучета. Именно обичта й към животните я кара да създаде нещо специално и за тях.

„Насоката ми беше да създам и такъв сладолед, който да могат и нашите домашни любимци да ядат. 4 вида съм разработила-с моркови, с череши и ориз като мляко с ориз, но за кучета, с горски плод и с банан и ягода.“

Сладоледът за кучета е направен от 100% истински плодове и зеленчуци, а процеса на създаване е следен от ветеринарна клиника. Според специалисти идеята е добра, тъй като кучетата трябва да избягват приема на човешка храна и особено захар, което прави класическия сладолед опасен за тях.

Откриването на правилната технология обаче затруднява най-много майстора-сладкар.

„Всяка една съставка си има своята роля при замръзването. Докато при сладоледа за кучета ние не можем да боравим със същите съставки, както е при човешкия сладолед. И затова формулата трябва да е точна, за да е хем здравословен, хем да стои на минус този сладолед.“

Кученцата тук са също толкова важни клиенти, колкото и хората. Именно затова Диана и Георги идват специално от Бургас, за да поглезят своите любимци – Мики и Ричи.

„Чудесно се чувстват, уникално! Цялата обстановка е много близка до хората. Хората са щастливи, доволни и моите кучета-също!“

Стопаните признават, че все още кучетата не са приобщени към хората така, както е в повечето европейски страни. Освен това се затрудняват, когато трябва да посещават обществени места заедно със своите домашни любимци.

„Около нас поне всички познати имат домашни любимци, но са ограничени откъм хотели и заведения. А ние специално се грижим като деца за тях. Те са чисти животни.“

„Аз съм добре настроена към хората с домашните любимци и винаги съм ги пускала, когато са искал ида дойдат при нас в заведението да седнат.“, казва сладкарят Тони Стоянова.

Освен кучешки сладолед Тони е създала и още нещо. Първият сладкиш у нас, символизиращ града, в който е създаден. Идеята дошла от японска туристка, която влязла в салона и попитала, какъв е десертът, с който се слави Несебър.

„Направих този сладкиш с формата на мелницата, за да могат самите гости, когато дойдат в Несебър да отнесат нещо със себе си. Вътре вложих зелена смокиня, която е част от нашия град, тъй като всяка втора къща има в Несебър зелена смокиня.“

И така Стария Несебър освен кучешки сладолед, вече предлага и автентичен десерт с домашни смокини, който е истинско удоволствие за небцето на всеки клиент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *