Силно земетресение разлюля австралийския град Мелбърн (Видео)

Силно земетресение с магнитуд 5.9 по Рихтер разлюля австралийския град Мелбърн. Това е най-мощния трус в Австралия от близо половин век. Нанесени са сериозни материални щети, но няма данни за жертви и пострадали.

В 9 ч сутринта местно време силно земетресение разлюлява щата Виктория. Най-силно го усещат в Мелбърн. Трусът със сила 5.9 е последван от още няколко вторични – със сила средно 4 по Рихтер.

Беше доста стряскащо. Усетих как цялата сграда се тресе. Грабнах кучето си, застанах под рамката на вратата и изчаках да отшуми.

Веднага разбрахме, че е земетресение. Уплашихме се. Казах на децата да си приготвят багаж и излязохме на улицата в случай, че има нови силни трусове, споделя жена след труса.

Нанесени са сериозни материални щети – съобщава се за рухнали комини, срутени стени и фасади на сгради. Над 35 000 души са без ток.

Земетресението е усетено и в щата Нов Южен Уелс. Предизвика смут и сред водещите на австралийски сутрешен блок.

Майка-сокол преживя истински шок в момента на бедствието и трудно взе решение да отлети, оставяйки яйцата си в гнездото. Минути по-късно птицата се върна, провери дали всички яйца са здрави, внимателно ги придърпа към себе си и продължи да ги мъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *