Силно земетресение близо до гръцкия остров Карпатос (Видео)

Силно земетресение близо до гръцкия остров Карпатос (Видео)


Силно земетресение от 6,1 по Рихтер е станало тази сутрин край гръцкия остров Карпатос от групата на Додеканезите, съобщи АНА-МПА.

Трусът е регистриран в 8:32 часа в морето. Според института по геодинамика на гръцката Национална обсерватория епицентърът е бил на 127 км югоизточно от град Карпатос.

Евросредиземноморският сеизмологичен център изчислява магнитуда на земетресението на 5,9. Засега няма сведения за пострадали хора и щети. Има информация, че освен в Гърция, земетресението е усетено в Египет и Израел.

За силно земетресение в същата зона край турския средиземноморски бряг съобщи и турската агенция за борба с бедствията, цитирана от Асошиейтед прес.

Според агенцията трусът е бил с магнитуд от 6 по Ритхер на 155 км от курортния град Каш в окръг Анталия. Земетресението става част от поредицата трусове, които разлюляват гръцките острови вече повече от 10 дни.

На Крит беше обявено и извънредно положение след нанесените щети и загиналите и ранените хора, а цяло селище потъна с 15 сантиметра.

Вашият коментар