Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков: Приех да бъда издигнат за кандидат-президент (Видео)

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще бъде издигнат от инициативен комитет за президент.

„Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани“. Това заяви ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за БТА.

Проф. Герджиков е втори мандат ректор на най-старото висше учебно заведение у нас. За първи път е избран да ръководи Софийския университет ДСв. Климент ОхридскиУ на 17 ноември 2015 г. На заседание на Общото събрание през ноември 2019 г. беше преизбран като ректор.

Припомняме, че по-рано днес в медийното пространство се появи информация, че проф. Анастас Герджиков ще бъде издигнат за президент от инициативен комитет и ще бъде подкрепен от ГЕРБ – СДС като основен опонент на сегашния държавен глава Румен Радев.

На този етап от ГЕРБ има неофициално потвърждение, че ще застанат зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков и ще го подкрепят като издигнат от инициативен комитет, но от партията отказаха да коментират дали това е окончателното им решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *