Пътни строители блокираха центъра на София (Видео)

Строителите от Българската браншова камара „Пътища“ отново излязоха на протест. Те искат да им бъде изплатено дължимото, както и оставка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, съобщава БНТ.

Протестиращи блокираха бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“. Жълтите павета в София са блокирани от тежка техника – близо 130 машини, самосвали и снегорини. Други 130 са спрени на „Църна маца“, съобщиха организаторите. В протеста участват близо 2000 души, представители на над 40 фирми.

Протестът започна в 8.30 часа пред Министерски съвет и ще продължи до 12.00 часа.

Протестиращите настояват да им бъдат изплатени близо 900 млн. лева за извършени от тях дейности. Настояват и за оставката на ресорния министър Виолета Комитова.

В 10.00 часа Българската браншова камара „Пътища“ внесе в Министерския съвет писмо с искане за оставката на Комитова и разплащане на дължимите към бранша средства.

Позицията на министерството остава непроменена – от там твърдят, че на част от фирмите са изплатени близо 1 млрд. и 400 млн. лв.

Арх. Иван Шишков, МРРБ: Пътностроителни фирми са получили почти милиард и половина аванси

До края на седмицата ще извършат проверка на всички ремонти, за които протестиращите твърдят, че са свършили работа.

Вчера от полицията съобщиха, че ще глобят водачите на тежка техника с 30 лв. защото по закон нямат право да навлизат в столицата.

Снимки: Булфото
Видео: БТВ / БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *