Първата линейка за недоносени бебета пристига в Пловдив

Първата линейка за недоносени бебета от благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще помага и ще спасява животи в Пловдив. Това обявиха на страницата си в социалните мрежи от организацията, предава Дарик.

Дарението ще бъде направено утре, а причината за избора на Пловдив е, че най- тежките и специфични случаи на недоносеност и други проблеми с новородените е точно в региона, който е на второ място по раждаемост в страната и включва областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, обясняват от „Капачки за бъдеще“.

Освен всичко друго, това е и регионът в България, който е на първо място по раждания сред хората, които не живеят в градовете. Което прави един такъв медицински транспорт още по-нужен, подчертават още от организацията и благодарят на всички, включили се в благотворителната кампания и помогнали новата детска линейка да стане факт.

Специализираният автомобил е със специална платформа за автоматично разтоварване на кувьоза и още по-специална платформа, която обира вибрациите по време на пътуването, за да пази превозваните бебета.

От „Капачки за бъдеще“ напомнят, че искат да подпомогнат със специализиран медицински транспорт и на Плевен, Стара Загора и Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *