Психологът Ани Владимирова: Дилемата е COVID-19 или ваксина

„Пред нас е един много прост избор: COVID ли ще караме, ваксина ли ще си правим?“, така обясни ситуацията в момента психологът Ани Владимирова от Обществения съвет по ваксинация. В интервю за Радио Благоевград тя посочи, че „хората ще разберат, че няма идеален избор, просто трябва да изберем варианта с по-малко загуби“.

Фактът, че научният и рационален аргумент за ваксината, като необходимо и най-силно оръжие за преборване на пандемията буди колебания и се оспорва от доста хора, психологът обясни като логичен ефект от света на информацията в който живеем.

„Логичен е въпросът защо всичко това се случва? Аз като историк и човек, който работи в сферата на бизнеса от много години съм забелязала, че конспиративните теории винаги имат или финансови, или политически причини, за да върлуват. Обикновено дори и двете“, коментира Ани Владимирова защо хората толкова лесно попадат в капана на конспиративните теории. Убедена е, че тенденцията ще се обърне, „въпросът е кога и по какъв начин“. Надежди дава регистрираното покачване на индекса на субективното лично щастие на българина, осъзнаването на близостта, на семейството и „ ако ние станем по-щастливи, започнем да работим и започнем да си помагаме, рано или късно нашето национално чудо за оцеляване ще се случи“. /бнр

Вашият коментар