Проверяват случая с починалия в болница „Свети Георги“ 18-годишен пловдивчанин

Проверка тече в Университетска болница „Свети Георги“ за починалия в Клиниката по неврохирургия 18-годишен пловдивчанин Теодор Давчев, сина на известния адвокат в града на тепетата Йордан Давчев.

В позиция от лечебното заведения съобщиха, че вече са предоставили пълната медицинска документация на Окръжна- прокуратура Пловдив, както и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи, съобщава Дарик.

Майката и бащата считат, че смъртта на сина им е настъпила заради лекарска грешка, а именно даването на много силно обезболяващо, след което момчето не може да се събуди, както и последващата липса на животоспасяваща апаратура под ръка.

От болницата категорично не са съгласни с твърденията на родителите и в позиция ги обявиха за неверни. От там уточняват, че новите сведения, получени в хода на извършваната проверка са, че има данни момчето да е пострадало при катастрофа, като първоначално не е потърсил медицинска помощ. Доста по-късно след травмата и след появата на по-засилени симптоми на черепно-мозъчна травма, е потърсена квалифицирана помощ и 18-годишният Теодор е бил транспортиран от Бърза помощ в Спешното отделение на болницата.

„Назначени и извършени са съответните диагностични изследвания и пациентът е приет за лечение на черепно-мозъчната травма. Видът и обхватът на терапията са били обсъдени с целия колектив на клиниката и тя е насочена към овладяване на състоянието на младежа и намаляване на мозъчния оток.

Пациентът е бил наблюдаван, включително в деня на неговата смърт и е бил в съзнание и напълно контактен, след което влошаването му е настъпило внезапно, твърдят още от „Свети Георги“.

За изясняване на причините за смъртта на младежа е била назначена съдебно-медицинска експертиза, но от лечебното заведение твърдят, че не са запознати с резултатите от нея, тъй като е част от материалите от досъдебното производство по случая и информация по тях може да се дава само от Прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *