Проверяват качеството на горивата в бензиностанциите в София

Качеството на горивата, предлагани в бензиностанциите в София и областта са инспектирали вчера представители на ГДНП, Агенция „Митници“, НАП и ДАМТН.

В рамките на съвместната акция са проверени произхода и качеството на течните горива, изправността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната свързаност в реално време към органите по приходите, спазване на разрешителните режими, касаещи продажбата на продукти от нефтен произход, както и осъществяваната търговска дейност на инспектираните обекти.

В рамките на извършените проверки са били издадени конкретни предписания, свързани с дейността на обектите, съставени са актове за извършени административни нарушения – липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в търговските обекти.

Предстои да бъде изготвен химически анализ на иззетите проби от разпространяваното гориво, относно съответствие с изискванията за качество на течните горива. За отклонение от предвидените норми, наложената глоба може да достигне до 50 хиляди лева.

Целта на проверките е да се спрат разпространяването на недоброкачествени петролни продукти в търговската мрежа, както и нарушенията на митническото и данъчно законодателство при продажбата на горива в бензиностанции.

Работата по случая, планират се системни аналогични проверки.

Снимки: МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *