Проверки за незаконни строежи по Черноморието

Проверки за незаконни строежи по Черноморието


Областният управител Мария Нейкова обяви обществена поръчка за събарянето на две от незаконните сгради в т.н сараи в парк Росенец. До първи ноември се приемат оферти. Освен това са установени и други обекти в същата месност, които са в нарушение, обясни за БНР Бургас областният управител.

Тя е разпоредила проверки, които следващата седмица трябва да обхванат района от Резово по Черноморието на територията на цялата област. Проучване се прави в Буджака,очаква се справка от екипа, който е работил на място там, поясни Нейкова. Данни за такива вече има в Атия, те се намират на частни терени:

Разпоредила съм кметовете също да предоставят информация за незаконни строежи на територията на съответните общини.Строежите са както в държавна, така и в общинска собственост. Вече съм получила справки от няколко кмета както за незаконно строителство, така и за разрушаване на целостта на сгради ,които са държавна собственост. Това е другият много сериозен проблем. Държавна собственост, паметници на културно-историческото наследство са съсипани през годините.Това е безобразие!

Всички незаконосъобразни постройки, настаняването на съоръжения, на кепмери, на каравани, всичко това ще бъде премахнато, категорична е Мария Нейкова.

Вашият коментар