Проблеми на пътя Видин – Кула

Павел Николов от град Кула се обърна към Радио Видин със сигнал за лошо обозначен ремонт на пътя преди село Войница:

„А всъщност в момента пътувам с баща ми за София и минахме преди малко точно в тоя участък, където е сложен нов асфалт, и даже спорих с баща ми. Той вика: „Абе и това е добре“, а аз викам: „Не, не е добре, защото след 2-3 месеца ще е същото“. Той е неравен, на вълни. Буквално колата, като вдигне над 80 километра, започва самата кола да подскача… Снощи се прибирах от София. Не съм си идвал в Кула от много време. И говорих с баща ми и той ме пита от къде ще минавам, аз му обясних. И той ми вика „Само внимавай като минаваш по тоя път да не скочиш, че правят ремонт.“ Това е участъкът от Видин към Кула, преди село Войница изкачването. Това е на нагорнище и хората обикновено там ускоряват и изведнъж в нищото, след няколко табели, които са обрасли с растителност. Без абсолютно никакво осветление, което да ти привлече вниманието изведнъж в нищото пътя свършва“, обяснява Павел Николов.

По пътя Видин – Кула има още един проблемен участък от село Цар Петрово към Кула. Там е направен ремонт, но пътната настилка също е неравна. За двата проблемни участъка изпратихме запитване до АПИ, които стопанисват пътя и се грижат за ремонтите по него. Ето какво ни отговориха от там:

„През септември т. г. завършиха ремонтните дейности в 6 км участък от второкласния път Видин – Кула от отбивката за с. Цар Петрово до гр. Кула. За повишаване безопасността на пътуващите в отсечката беше изкърпена настилката и беше положен нов пласт асфалтобетон, съобразно разполагаемите средства по програмата за текущ ремонт и поддържане. За трайно отстраняване на появилите се пукнатини на отделни места в участъка е необходим основен ремонт на пътя, включващ подмяна на пътната основа. Прогнозната му стойност е около 6 млн. лв., с които на този етап Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага.

Участъкът между отбивките за с. Цар Петрово и с. Чичил, с дължина около 2 км, който в момента се ремонтира, е сигнализиран с необходимите пътни знаци. Участъкът ще е с нова асфалтобетонова настилка, усилена пътна основа, където е необходимо, и подобрено отводняване. За изпълнение на дейностите са поставени бализи, знаци за път в ремонт, за ограничаване на скоростта и забрана на изпреварването. През деня при извършването на ремонтните работи преминаването в отсечката се регулира от сигналисти. Участъкът, в който се работи в момента, е с добра видимост и почистена крайпътната растителност. Срокът за завършване на ремонтните дейности е 25 октомври т. г. „

Припомняме, че от месец юни тази година движението по второкласния път Видин- Кула след разклона за село Цар Петрово се осъществява на места в едната лента заради ремонтни дейности. Цялостната рехабилитация на пътя е одобрена с решение на Министерския съвет. Бяха отпуснати 10 млн. за ремонт на 30 километрова отсечка на пътя Видин – Кула. Прави се изкърпване на платното, почистването на банкетите и канавките. „От тези 10 млн., които са гласувани от Министерски съвет, доколкото знам 1 млн. е преведен и се прави ремонт на тази отсечка от Цар Петрово към Кула, защото тя е най-компрометирана и най-трудна и тежка за движение“, каза при започването на ремонта кметът на Община Кула Владимир Владимиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *