Приключенецът Костадин Николов: Колелото дава различна свобода

„Много е освобождаващо да караш колело. Не само във физически, но и в емоционален аспект. Колелото дава една свобода, много по-различна от тази на автомобила. Не трябва да се съобразяваме със задръствания и графици. Свободни сме да се движим по избран от нас маршрут. Какво по-хубаво от това да разполагаш максимално с времето си и в същото време да поддържаш физическа форма без особени усилия“.

Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт“  на БНР Костадин Николов.

Той е запален пътешественик, има блог „Щастливците не карат колело“, занимава се с дигитален маркетинг и копирайтинг. Има безброй хобита, едно от тях – наистина впечатляващо. Костадин е обиколил с велосипеда си Гърция, Северна Македония, Унгария, Словакия, Австрия, Германия… Списъкът тепърва ще се пълни с още страни.

Зад „Щастливците не карат колело“ се крие желанието чрез пътешествие Костадин да си приложи някаква психотерапия в търсене на истинското щастие.

„Май се получи. Това е най-доброто решение в живота ми“.

Костадин започва да кара колело в пети клас, когато баща му с негови приятели го взима на кратки велопреходи. Тогава му се стрували много дълги. Колелото навлизат в ежедневието на Костадин и се установяват стабилно. 16 години вече няма и два дни, в които той да не се е качва на велосипед. Включително и през зимата.

Костадин Ангелов е автор на книгите „Щастливците не карат колело“ и „Как да пътуваме с велосипед“.

Вашият коментар