Признаха певецът Ар Кели за виновен в “секстрафик” и експлоатация на млади и непълнолетни жени (Видео)

Aмериканският хип хоп и ар ен би изпълнител Ар Кели е признат за виновен от съд в Ню Йорк по обвинения в поредица от сексуални престъпления, съобщава Дневник. Едно от които е, че в продължение на години е ръководил мрежа за сексуална експлоатация на млади жени и непълнолетни, както и в “секстрафик”.

54-годишният певец може да получи доживотен затвор. Той не показа видимо емоции, когато бе признат за виновен. Един от неговите адвокати обаче каза пред журналисти, че с клиента му са разочаровани от решението на съдa и ще го обжалват. Робърт Силвестър Кели винаги е отричал да е извършил престъпленията.

Окончателно присъдата му ще бъде обявена на 4 май догодина. Този процес е смятан за важен етап от борбата на движението #MeToo.

Смята се, че Кели, известен със своя хит I Believe I Can Fly, се е възползвал от своята известност и е извършвал безнаказано сексуални престъпления в продължение на десетилетия. Като се започне от незаконния му брак през 1994 г. с тогава едва 15-годишната бъдеща аренби звезда Алия.

За бруталните му действия над жени става ясно чак през 2019 г. Документална поредица “Да преживееш Ар Кели” дава импулс на движението #MeToo.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *