Пореден протест на служители на „Автомагистрали – Черно море“ (Видео)

Пореден протест на работещите в „Автомагистрали – Черно море“ се провежда пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Демонстрацията е заради неразплатени близо 28 млн. лв. за изпълнени ремонтни дейности на магистрала „Тракия“ между Стара Загора и Чирпан.

„Ами, ако смятате, че това е сериозно отношение на министър, дори и служебен – ние не смятаме, че това е нормално. Не си плащаме тока, не си плащаме сметките. Ще посрещнем коледните и новогодишните празници без пари, без средства, без финанси – непоносимо е!“, заявиха протестиращи пред БНР.

В позиция на КНСБ, адресирана до президента, служебния премиер и служебния министър на регионалното развитие се казва, че търпението е изчерпано.

Синдикатите настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума.

„Последният протест беше на 5 октомври“, припомни пред БНР Петя Стоянова, секретар на КНСБ в „Автомагистрали – Черно море“. Трайно решение на проблема няма, диалог с министерството липсва, категорична е тя.

Отпуснатата до момента сума е стигнала да се погасят някои просрочени задължения, както и да се изплатят работни заплати за август и септември.

„Сега сме в забава със заплатите за месец октомври, след няколко дни вече и за ноември“, уточни Стоянова.

Служебният регионален министър Виолета Комитова заяви, че проблемът на протестиращите служители от „Автомагистрали – Черно море“ за неизплатени средства, ще се решава в бъдеще:

„Това е частна компания, която работила по отсечката Чирпан – Стара Загора. Знаете, имат договор от януари месец тази година. Те имат договор с държавната компания „Автомагистрали“, а от едната страна на договора стои подписа на господин Беличев, предишният шеф, който е сключил всичките тези договори, общо 10 договора за тази отсечка. Не знам какво ще търсят от регионалния министър“.

Чуйте повече по темата в звуковите файлове.

Снимки: Булфото

Вашият коментар