Полицията в Ню Мексико с първа пресконференция след инцидента с Алек Болдуин (Видео)

Полицията в Ню Мексико с първа пресконференция след инцидента с Алек Болдуин (Видео)


Полицията в Ню Мексико даде пресконференция за фаталния инцидент на 21 октомври, при който Алек Болдуин простреля фатално на снимачна площадка операторка и рани режисьор. Според властите все още е твърде рано за обвинения.

Беше съобщено, че куршумът, изваден от рамото на режисьора, е от боен патрон, изстрелян от револвера на Болдуин.

На този етап не е изключено наказателно производство срещу актьора Алек Болдуин, обяви прокуратурата на Санта Фе.

Събрани са около 600 веществени доказателства, включително три огнестрелни оръжия и 500 патрона, съобщи американската полиция. Алек Болдуин е произвел фаталните изстрели, но с оръжията са боравили още двама души – асистент -режисьорът Дейвид Холс и оръжейникът на продукцията Хана Гутиерес – Рийд. И тримата сътрудничат на полицията.

42-годишната Халина Хътчинс беше убита при стрелбата

Очакват се резултатите от балистичната експертиза. При изстрелите на снимачната площадка е имало между 90 и 100 души. Фаталният револвер, използван от Болдуин, е бил антично издание на Колт 45-ти калибър. Събрани са и съответните гилзи. Конфискуваните муниции са смес от халосни и бойни патрони.

Самият инцидент е станал по време на репетиция и не е заснет, уточни полицията. Снимките са прекратени. Трагедията шокира Холивуд и предизвика дебат за протоколите за сигурност в индустрията, включително за забрана на някои видове оръжия като реквизит.

Източник: БНТ

Последната снимка с Халина Хътчинс изобразена с гръб към камерата, с бялата шапка, с лице към Алек Болдуин. Снимка: Серж Светной

Вашият коментар