Показно убийство в София, застреляха мъж на стадиона на „Левски“ (Видео)

Мъртъв мъж, който е прострелян в главата, е открит около 8 часа тази сутрин в района на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Мястото е отцепено от полицията.

Мъжът е 44-годишният Георги Христов. Той имал в себе си документи и мобилен телефон. Близките му са уведомени за смъртта му, съобщава БНР.

Той е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби, осъждан е за убийство, съобщават източници от полицията.

Христов е бил с доживотна присъда за убийство, извършено през 2002 г. През 2012 г. Интерпол го открива в Испания и го депортира у нас. През 2014 г. съдът намалява доживотната присъда на 14 години затвор и най-вероятно той е предсрочно освободен за добро поведение.

Около него не е открито оръжие и към момента основната версия, по която работят разследващите, е убийство. Известно е, че е живеел в района на стадиона.

Все още не е ясно как е влязъл на стадиона, нито какво точно се е случило. Мъртвият мъж е бил открит от деца, които са тренирали художествена гимнастика. На място е цялото ръководство на СДВР, което се очаква да дадат брифинг.

В София междувременно е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с предполагаемото убийство.

Още по темата в звуковия файл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *