Пожар отне живота на трима пациенти в Многопрофилната болница в Сливен (Видео)

Пожар отне живота на трима пациенти в Многопрофилната болница в Сливен (Видео)

Трима пациенти в Covid отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър“ загинаха тази нощ в пожар в болничната им стая. Инцидентът е станал след 2.30 ч. Двама са загинали на място, в леглата си, а третият е издъхнал в спешната помощ в Сливен докато е приготвян за транспортиране до болницата по изгаряния в Пловдив, уточниха от болницата.

Пожарникарите са евакуирали останалите шест пациенти. Няма пострадали сред тях и персонала на болницата. Причините се разследват.


Комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, коментира версиите за възникване на пожара, по които се работи:

Едната е за проблем с електрическата инсталация, другата е проблем с кислородната инсталация и третата е небрежност, евентуално от пациентите някой да е пушил. Най-малко вероятна се очертава версията за проблем с кислородната инсталация„.

Управителят на болницата д-р Пенко Пенков заяви, че вероятно пожарът е тръгнал от цигара:

Следствените органи и ние видяхме, че в едно от леглата има запалка, която е обгоряла. Вероятно той или е пушил, или нещо от този род„.

Загиналите са мъже на 66,70 и 81 години. Окръжна прокуратура – Сливен образува досъдебно производство, разпитват се свидетели, назначена е пожаротехническа експертиза, която да установи с категоричност причините за пожара.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е разговарял с директора на болницата във връзка с трагичния инцидент.

Вътрешният министър Бойко Рашков обясни:

Снощният случай от 2.30 часа в общинската болница е нещо, което може да се определи като нещастие. В момента се извършва разследване, ще видим какви са причините, за да се случи това нещастие там„.

Вашият коментар