Пожар в Световния търговски център в Хонконг, над 150 души са хванати в капан на покрива (Видео)

Най-малко 14 души пострадаха, а над 1200 души бяха евакуирани заради пожар в Световния търговски център в Хонконг.

Около 150 души бяха хванати в капан на покрива на Световния търговски център в Хонконг, когато избухна пожар в един от най-оживените търговски квартали на града. От сградата, в която има предимно офиси и търговски център, около обяд се появи дим.

По информация на телевизия RTHK около 100 души са се преместили от ресторант на 39-ия етаж, когато е избухнал огънят и димът е изпълнил зоната за хранене.

Причината за пожара остава неясна, въпреки че South China Morning Post съобщи, че е избухнал в стая с електрически превключватели. Части от сградата се ремонтират, а долните ѝ нива са обвити със скеле.

Пожарникарите използваха разтегателна стълба, за да спасяват хора, хванати в тясно пространство на открито на петия етаж.

Скоро на мястото пристигнаха близки на блокираните. Член на семейството на жена, хваната в капан на покрива на петия етаж, каза пред Stand News, че ситуацията е хаотична.

Междувременно от полицията съобщиха, че евакуацията от сградата е приключила, а броят на хоспитализираните до момента е 14 души. Според новинарския портал HK01 евакуираните са най-малко 1269 човека.

Пожарът се случи на фона на натоварения празничен сезон в един от най-популярните търговски квартали на града.

Вашият коментар