Повече от 12 часа продължи гасенето на огромния пожар в Бизнес център в Смолян (ВИДЕО)


източник: darikradio.bg

Повече от 12 часа продължи гасенето на големия пожар, който обхвана покривната конструкция и мансардните помещения на Бизнес център в Смолян, информира директорът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Симеон Цървуланов.


видео: bgonair.bg

„Вчера към 19:30 ч. е получено съобщението в пожарната, че гори бизнес сградата. При пристигането на огнеборците се установява, че пожарът е в покривната конструкция. Събран е съставът, викната е автомеханичната стълба, за да помага и са извършвани гасителни действия, които продължиха интензивно до към 4 часа, когато почти бяхме ликвидирали пожара. Успяхме да не допуснем горенето да обхване фасадата от външната страна и вътре във етажите“, коментира старши комисар Цървуланов.

Затруднението на огнеборците е било, тъй като покривът е от ламарина с хидроизолация, разположена на плътна обшивка с 15-сантиметрова вата и гипсокартон на подпокривното пространство. Наложило се е екипите да изрязват ламарината и да гасят огъня през пролуките.

Тепърва ще се изясняват причините за пожара, като вече на място са криминалисти, които извършват първоначален оглед. По разкази на очевидци, през вчерашния ден е имало информация за проблеми с електричеството в някои от офисите, но на този етап няма официално потвърждение.

Между 400 и 500 кв.м. са горели, като обливането с вода на ламаринения покрив продължи до 08:30 тази сутрин. По данни на старши комисар Цървуланов, за гасенето на пожара са изразходени над 400 кубика вода. На мястото продължават да са екипите на пожарната.

„Няма пострадали, както собственици така и граждани. Евакуирани са всички хора. От пожарникарите също нямаме пострадали“, добави шефът на противопожарната служба.

Все още остава отцепен от полицията районът на пожара, който се намира на ул.“Бузлуджа“ в Новия център на родопския град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *