Педприемат мерки срещу превоза с джипове в района на Седемте рилски езера

Проведе се операция на полицията с участието на жандармерията и екипи на НАП срещу нерегламентиран превоз на туристи с джипове в района под Седемте рилски езера.
Това се случва, след като в социалните мрежи се появиха снимки на високопроходими джипове по единствения път до седалковия лифт, въпреки въведената забрана за достъп на МПС в района.

От 14 юли със заповед на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил е забранено движението на МПС, освен на такива със специален режим и разрешително, по единственият път от началната станция до 17 стълб на седалковия лифт.

„Там се събраха Регионалната дирекция по горите, полицията, представители на Национален парк „Рила“, Държавна автомобилна администрация, бяха поканени НАП, всички тези страни заинтересовани да вземем някакво решение“, каза за БНР инженер Здравчо Тодоров, директор на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил.

Той съобщи, че глобите са от 50 до 500 лева.

„Ангажираха се да окажат пълно съдействие от Национална агенция по приходите. Държавна автомобилна администрация ще проверява пригодността на автомобилите дали имат право да се движат“, допълни Тодоров.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев коментира, че местната власт изпълнява поетите обещания:

„Обозначили сме ги с табели районите като подстъпи. Бариери и да слагаме и да не слагаме, знаете, че ще ги изкоренят, бариерите ще ги изхвърлят“.

Той коментира, че нарушители винаги ще има:

„Ако няма търсене, няма да има тази услуга. Ако хората сами решат, че не трябва да бъде този начина, няма да има дейност, която да се извършва“.

Вашият коментар