От декември Qatar Airways отново ще лети до София

От декември директните полети между София и Доха ще бъдат подновени, след над годишно прекъсване, заради пандемията. София винаги е била успешна дестинация за Qatar Airways, като вече са наблюдава тенденция все повече жители на Катар да искат да посетят България, което е изцяло нов сегмент за авиокомпанията.

Това каза Росен Димитров, главен директор „Клиентско изживяване“ в Qatar Airways, пред репортера Красимир Чешмеджиев, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Тази година компанията отбелязва 10-годишнина от първия полет до България.

Qatar Airways спечели най-престижното отличие на World Airport Awards 2021 към Skytrax – „Най-добрата авиокомпания в света“ и е първата отличена с петзвезден рейтинг за безопасност по време на COVID-19.

Според Димитров ключът към подобряването на клиентското изживяване е да се търси обратната връзка, интеракцията на високо ниво е най-съществена, а най-голямо удовлетворение носи моментът, в който клиент слезе на летището с чудесен спомен и остане клиент на компанията в дългосрочен план. По думите му Qatar Airwas се грижи за цялостното преживяване – от момента, в който клиентът си запази билети, до пристигането му на летището, качването в самолета, полета, кацането и посрещането.

Компанията инвестира много в обучението на своите служители, както в контактните центрове, така и на бордните екипажи. „Стандартите ни се подобряват, не следваме, а създаваме тенденциите, ние сме много дисциплинирани, насочени към безопасността, придържаме се към новите технологии и всичко най-добро.
„Ние никога не оставяме нашите хора“, казва Димитров и посочва, че компанията се грижи за това клиентите да имат еднакво преживяване, където и да се по света.

Qatar Airways е от малкото компании, които не спряха да летят по време на пандемията, като е върнала много от изоставените по летищата хора в домовете им. Според Димитров в момента се наблюдава сериозен ръст на полетите, какъвто дори той не е очаквал преди година.

Целия разговор вижте във видео материала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *