Отново гори пожар в гората над Карлово

Пожар се разгоря в Балкана над Карлово. Сигналът за гъсти облаци дим е подаден минути преди 14.00 ч. на телефон 112 от граждани.

Пламъците са избухнали в борова гора северозападно от Водната кула, в много насечен и трудно достъпен терен, който е горски фонд, каза за Радио Пловдив директорът на Горското стопанство в Карлово Златю Кличев.

Близо 40 души – пожарникари, горски служители и служители на Национален парк „Централен Балкан“ гасят пламъците. Според Кличев площта на пожара е между 3 и 5 дка.

Създадена е организация и при необходимост ще бъдат изпратени още хора, уточниха от там.

Засега няма опасност от обгазяване на близките населени места. В късния следобед бе изпратен хеликоптер за потушаване на пожари.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов изпрати писмо до Националния военен команден център за задействане на модул за гасене на пожари от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Това е поредният пожар, който гори в района само за няколко месеца. През август голям горски пожар избухна в Стара планина над карловското село Розино, а по-късно – и над близкото село Кърнаре. Няколко пожара горяха и край гр. Баня и в община Хисаря това лято.

Снимки: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *