Откриха убита жена в Казанлък, убиецът заспал в къщата (Видео)

Полицията е открила убиеца на жената в Казанлък заспал в къщата, съобщиха от Окръжна прокуратура и полицията в Стара Загора.

Рано тази сутрин 64-годишна жена бе открита мъртва, а 92-годишен мъж настанен в болница с черепно-мозъчна травма и опасност за живота в Казанлък.

Полицейски екип на РУ-Казанлък е посетил жилище в Казанлък днес, след получен сигнал в 10:58 ч. на тел.112, че входната врата на жилището на 94-годишен мъж е заключена и е възможно да е възникнал инцидент. На място е установено, че мъжът се намира в безпомощно състояние в жилището. Намерено е и тялото на 64-годишна жена, с множество следи от удари по главата и тялото.

В дома е открит и 41-годишният Е. Н., който в същия момент спял. Той е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР.

Мъжът е племенник на жертвата. Той е направил самопризнания. Очаква се до края на деня да бъде освидетелстван от съдебен психиатър и настанен в болницата в Раднево.

41-годишният Е. Н. е познат на органите на реда след като преди 9 години е задържан за убийството на баща си. Тогава той е бил настанен в психиатрична клиника, но след изтичане на законовия срок за лечение е бил освободен.

92-годишният мъж е настанен в болница с черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

По случая се води досъдебно производство за убийство и нанесена тежка телесна повреда.

Назначени са две съдебномедицински експертизи и съдебна психолого-психиатрична експертиза.

По досъдебното производство продължават действията по разследване с оглед установяване на обстоятелствата по делото и събиране на доказателства.

Снимка: PressTV

Вашият коментар