Откриха мъртъв военен полицай в района на учебния полигон „Ново село“

архив

Служител на Военна полиция, който е получил забележка заради случая в Чешнегирово, се е самоубил на полигона. От Министерството на отбраната съобщават, че са предприети незабавни действия по разследването на трагичния инцидент.

На 19 юли 2021 година, в района на ПОБ „Ново село“, в спално помещение, е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев.

Пристигналият медицински екип е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура-Сливен и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

От Министерството на отбраната предоставят допълнителна информация за инцидента в Чешнегирово.

„След проведена служебна проверка на РСВП-Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната“, се допълва в прессъобщението.

В изявлението на министерството се казва още:

„Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Със заповеди на министъра на отбраната са освободени от военна служба директорът на РСВП-Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *