Опит за грабеж на офис на мобилен оператор, четирима са задържани (Видео+снимки)

Акция на полицията в София. Четирима души са задържани при грабеж в офис на мобилен оператор в столицата. Арестуваните са от група, занимаваща се с кражби с взлом. Двама от задържаните са били заловени на място от полицаите.

По информация на NOVA групата е действала от месеци на територията на София. Основната им цел са били магазини за скъпи телефони и техника.

„Групата е следена в продължение на месец и половина. Задържаните са арестувани след извършване на кражбата. Трима от тях са криминално проявени. В нашата система едно от лицата е с 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпления”, заяви комисар Петър Петров – началник отдел Криминална полиция към СДВР.


По думите му мъжете са проникнали в магазина около 4:30 ч. в понеделник сутрин, като са взломили вратата и са взели всичко, което е било изложено на витрината. Той уточни, че липсите тепърва ще се установяват.

„Нямаме данни за други лица, участващи в групата. Едно от лицата дори има осъдителна присъда в Германия за взривяване на ATM устройство. След завръщането си в България е продължило с престъпната си дейност“, заяви комисар Петров.

Вашият коментар