Опашка от желаещи да се ваксинират в София

Опашка от желаещи да се ваксинират се изви пред временния ваксинационен кабинет в един от търговските центрове в София. Хората търпеливо изчакваха, за да им дойде редът, като спазваха дистанция и бяха с поставена защитна маска на лицето.

„Рекламата подейства, информацията подейства, и хората вече се ваксинират. Според мен се успокоиха и решиха, че вреда няма, а полза дали има – времето ще покаже“, заяви Марин Маринов пред БНТ.

Той подчерта, че е дошъл тук, за да изпълни желанието на своята съпруга.

„Аз не се ваксинирам, жена ми желаеше и аз й угодих. Навършил съм 75 години и не се плаша вече. Пазя се и си стоя вкъщи“, обясни мъжът.

След дълги колебания и увереност, че няма да се зарази, Мария Христова все пак решава да се ваксинира. Жената сподели, че й се е наложило да чака 30 минути на опашката, докато й дойде редът.

„Колебаех се и сега нали предстои четвърта вълна и реших. Работя сред млади хора, пътувам в градския транспорт“, мотивира Христова решението си.

Димитър Младенов също се ваксинира, макар преди 3 месеца да е преболедувал вируса и то много леко – само със загуба на обоняние за 5 дни.

„Реших да се ваксинирам, за да не го мисля. Второ – има трета, четвърта вълна. Четвърто, детето ми сега влиза на градина, най-вероятно ще гласуват на неваксинирани родители да не им приемат децата, и куп други неща“, каза той.

Младенов обясни, че в кабинета има от всички одобрени препарати, но е избрал да му поставят първа доза на „Модерна“, защото е научил от познати, че за разлика от другите ваксини при тази няма странични ефекти.

Желаещите да се ваксинират още днес могат да го направят в общо 5 столични търговски центъра, както и пред културния дом в кв. „Дружба”.

Вашият коментар