Олимпийско злато за Ивет Горанова (Видео)

Снимки: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Ивет Горанова спечели златен медал на Токио 2020! Българката победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1 в турнира по карате дисциплината кумите при жените до 55 кг.

Двете състезателки започнаха гресивно двубоя и атаките стартираха след началната сирена. Ивет успя да събори съперничката си, но получи удар, след който трябваше да получи медицинска помощ. Веднага след това резултата стана 1:1 след пласиране на „юко“. Горанова поведе с ново „юко“.

Българката получи предупреждение 90 секунди преди края на двубоя. Ивет атакува след подновяването на срещата, но съдиите прецениха, че е имало „ипон“. Малко след това медицински екип се появи и в помощ на Терлюга. Веднага след това Горанова атакува и спечели още две точки, повеждайки с 4:1.

30 секунди преди края на двубоя българката обаче получи трето наказание. Но след това Ивет атакува и отбеляза ново „юко“ и поведе с 5:1. Украинският щаб поиска „ипон“ в края на двубоя, но той не бе отсъден и Горанова ликува със златото.

Преди това Ивет спечели четири поредни убедителни победи. Горанова се класира на финала след победа над австрийката Бетина Планк с 4:3. Преди това Горнова започна с победа над представителката на Китайско Тайпе Цуюн Уен с 5:2 след едно „юко“ и две „вадзари“. Точно преди първия мач на Ивет иранката Сара Бахманяр с късен „ипон“ поднесе изненадата и победи Серап Озчелик с 5:4 оценки (точки). В третия си двубой тя надви и представителката на Иран Сара Бахманяр с 5:2.

Вашият коментар