Общински съветници от Шумен се сбиха в общинския съвет (Видео)

Снимка: Кадър БНР

Общински съветници от Шумен вчера се сбиха по време на заседание. Искрата на скандала бяха парите за скаутския клуб „Мадарски конник“.

„Много е комплексна причината да изпусна нервите си“, заяви в „Денят започва“ общинският съветник Добромир Драев, който прояви агресия по време на заседанието.

По думите на Драев още преди три години общинска администрация е направила компромат, обвинявайки скаутския клуб, че е ощетил община Шумен.

„Това не е вярно и никога не е доказано, включително има съдебно решение по този казус“, категоричен е Драев.

Обвиненията са, че за последните 6 години са давани близо 100 000 лв. за реновиране на скаутския център. „Не ми е известно нито общината, нито държавата да е давала пари за възстановяване на центъра. Смесването на информацията и неискане да се чуе истината, доведе до това да си изпусна нервите“, категоричен е Драев.

В отговор общинският съветник Красимир Костов заяви, че до спора се е стигнало заради исканите 15 000 лв за дейностите на Скаутския клуб.

„През последните 6 години Скаутският клуб е взел 101 000 лв за дейност. Има множество младежки и детски организации в Шумен, които не получават нито един лев“, възмутен е Костов. „Агресивното поведение трябва да получи своя отговор“, допълни той.

По повод физическата саморазправа на заседанието, председателят на Общинския съвет в Шумен Ася Аспарухова каза, че подобно поведение е недопустимо, защото задачата на общинския съветник е да изгражда доверие между гражданите и местната власт.

Тя допълни, че ще общинския съвет ще излезе с декларация, осъждаща несъгласието с подобни противоправни прояви.

Вашият коментар