Някои „медицински експерти“ посъветваха политиците да разделят народа на обичащи и необичащи вируса

„Нека със силни думи и категорични заключения да се не изказваме за това дали страната ни се провали във ваксинационната политика“, заяви пред БНР проф. Тодор Кантарджиев – консултант към Столична община и бивш директор на НЦЗПБ.

Проф. Кантарджиев коментира това, че Евродепутатът от ЕНП/ „Демократична България“ Радан Кънев поиска вчера от пленарната зала а Европарламента Европейският съюз да се намеси заради ниския процент ваксинирани срещу коронавируса в България.

Р. Кънев: ЕС да се намеси заради ниския процент ваксинирани в България

„Защото последните месеци у нас освен Министерството на здравеопазването, другите министерства направиха много по ваксинацията. Вижте какво предприеха от Министерството на образованието за организацията на учебния процес. Традициите, които те имат, ги приложиха и може да се надяваме, че ще имаме една присъствена учебна година с всички необходими мерки. И да бъдат предпазени както децата, така и учителите.

Но наистина не мога да кажа, че Министерството на здравеопазването се справя добре с кампанията за имунизациите. Затова сме обект на критика.

Общините в момента полагат каквито могат усилия, но за съжаление, както казва и г-н Радан Кънев, беше създадена и една ненаучна атмосфера. И част от посланията бяха от самото Минисетрество на здравеопазването. Когато можеше да се имунизира целият народ безопасно, не се направи всичко възможно това да стане…“, поясни още проф. Кантарджиев.

„А явно това стана чрез някои „медицински експерти“, които посъветваха политиците да разделят народа на обичащи и необичащи вируса. На вярващи и на невярващи на ваксините. И нашите политици трябва много сериозно да се замислят дали да вярват на тези „медицински експерти“ в този труден за нацията момент.

Момент, който изисква мобилизация на целия народ и единство на действията, за да сме както другите европейски народа…“, посочи още проф. Кантарджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *