Неизвестни стреляха по къща в Русе, куршум е попаднал в стая с бебе


източник: bntnews.bg

Стрелба с пистолет по къща в русенски квартал. Неизвестни засега са стреляли по прозорците, като един от куршумите е попаднал в стаята, в която спи бебе.

Собствениците твърдят, че това се е случило след година и половина заплахи срещу семейството, за което са подавали жалби в полицията.

Дядото на детето Върбан Върбанов твърди, че стрелбата не е заради бизнеса му, а заради неразбирателство с роднини. Всички в семейството се страхуват стрелбата да не се повтори.

„Чух изстрели. Снахата, жена ми бягат, крещят, викат стрелят по къщата. Стреляха горе в стаята, качвам се горе в стаята, междувременно звъннах на 112. Дойдоха полицаите, почнаха да търсят куршум. Куршумът го намираме под бебенцето, под кошарата. Бебенцето през това време като са стреляли, си беше в кошарата си спеше. Криминалистите се обърнаха и ми казаха: Върбане, голям късметлия си, ако не беше рикоширал в телевизора, защото телевизорът е в самата стена, щеше да е директно в коша. Куршумът е боен, 9-милиметров“, разказа Върбан Върбанов.

„Доколкото ни е известно все още няма задържани, няма почти нищо. Т.е. всеки момент пак могат да ни нападнат. Аз даже не смея много много да се показвам на горните етажи“, споделя Георги Върбанов – баща на детето.

От полицията разследват случая, образувано е досъдебно производство.

Вашият коментар