Нападение с нож срещу полицай в Кан (Видео)

Нападение с нож срещу полицай в Кан

Полицай е бил нападнат с нож във френския град Кан. Служителят не реда не е пострадал благодарение на бронежилетката си.

Мъжът, извършил атаката е тежко ранен. Случаят се разглежда като потенциална терористична атака.

Представителят на френския парламент Ерик Сиоти посети полицейското управление, където полицейски служител е ранен след като е намушкан с нож, в Кан, Франция, 8 ноември 2021 г. 

Според местни медии, нападателят е с алжирски произход и не е известен на властите.

Към 6,30 ч. пред управление в Кан мъж отворил вратата на полицейски автомобил и намушкал няколко пъти с нож в областта на гърдите един полицай, а след това заобиколил колата и се опитал да атакува и колегата му на волана, уточни един от източниците.

Друг полицай ранил тежко нападателя с два изстрела и животът му бил в опасност. Още двама полицаи били леко засегнати от парчета куршуми, изстреляни от колегата им.

По неофициална информация нападателят е 37-годишен алжирец, непознат на френската полиция и разузнаването, съобщи Франс прес, като се позова на източник от полицията.

От началото на петгодишния мандат на президента Еманюел Макрон във Франция са извършени 17 ислямистки нападения.

Последното датира от 23 април 2021 г., когато 36-годишен тунизиец смъртоносно рани с нож служителка от вътрешното министерство в полицейското управление в Рамбуйе край Париж.

Според властите през мандата на Макрон са предотвратени общо 36 атентата, включително 3 през 2021 г.

Вълна от джихадистки атентати във Франция коства живота на над 260 души от 2015 г.

Снимки: Reuters

Вашият коментар