Мъж замери Макрон с яйце (Видео)

Мъж замери с яйце френския президент Еманюел Макрон, докато той посещаваше в понеделник ресторант и хотелски панаир в югоизточния град Лион. Яйцето удари рамото му, но отскочи, без да се счупи, предаде Агенция „Франс прес“.

Нападателят беше бързо задържан и изведен от стаята, като Макрон каза, че ще се опита да говори с него по-късно.

„Ако има какво да ми каже, нека дойде“, каза Макрон на Международния панаир за хранене, хотелиерство и храна (SIRHA). „След това ще отида да го видя.“

Това събитие внесе смут в топлия прием от страна на посетителите на панаира за президента-центрист, не на последно място, след като той обяви, че бакшишите за ресторанти, платени с кредитна карта, вече няма да се облагат с данък.

Яйцата от разгневени протестиращи са често срещана „заплаха“ за френските политици и Макрон не прави изключение. Когато той все още беше кандидат за президент през 2017 г., яйце се взриви в главата му по време на посещение сред тълпата на националния селскостопански панаир в Париж.

Съвсем наскоро един мъж го зашлеви по лицето, докато той се ръкуваше с доброжелатели в южния град Валенс през юни. 28-годишният мъж, който заяви пред съда, че съчувства на антиправителствените протести на „жълтите жилетки“ през 2018 и 2019 г., беше осъден на четири месеца затвор.

Очаква се силите за сигурността на Макрон да бъдат повишени през следващите месеци, тъй като центристкият лидер умножава публичните си изяви преди широко очакваната кампания за преизбиране. Досега той не е декларирал официално кандидатурата си за поредния петгодишен мандат, гласуването за който е следващия април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *