Мрачна прогноза: Общини няма да могат да си плащат тока през зимата

Общините ще бъдат подложени на неимоверни предизвикателства тази зима и е много вероятно по-малките да не могат да си плащат сметките за електричество. Тази мрачна прогноза направи кметът на Пазарджик Тодор Попов от трибуната на градския съвет по време на днешната редовна сесия. Повод да се отвори темата за финансите стана приемането на касовото изпълнение на общинския бюджет.

Като пример градоначалникът посочи сметката за ток на общината за август – 300 000 лева, а за същия месец на миналата година е била 120 000 лева.
Попов каза още, че е наложително партиите в следващото Народно събрание да подходят отговорно и да сформират правителство, за да не се задълбочава кризата в страната ни, като припомни, че централния бюджет са пряко зависими и тези на общините. По думите му, депутатите от предходния парламент са подходили непрактично, като са изгубили 2 месеца в обсъждане на актуализация на бюджета за 2 милиарда лева, а същевременно страната ни изпуска 60 милиарда от Европа, след като нямаме внесен План за възстановяване и устойчивост.

Чуйте повече от изказването на Тодор Попов, записа го Тина Соколова:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *