ММА бойци са нахлули в Министерството на младежта и спорта (ВИДЕО)


източник: bnr.bg

Ръководителят на федерацията по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки и състезатели по ММА нахлуха в сградата на спортното министерство по обяд и поискаха среща със служебния министър Андрей Кузманов.

По думите на портиера на сградата близо 50 ММА-бойци не са влезли по нормалния начин, а са прескачали загражденията.

На място е пристигнала и полиция.

Стъки поиска среща с Кузманов във връзка с обвиненията, отправени от служебния министър и Антон Кутев за нередности, свързани с парите, които са получавали определени сдружения, включително и федерацията по ММА, по програма на Министерството за финансиране на различни проекти.

Срещата, определена от Недков като „уговорена“, приключи и се очаква брифинг на спортния министър.

В крайна сметка Недков успя да се срещне с Кузманов, след което заяви, че бюджетът на федерацията по ММА за тази година е 180 000 лева, а за годините на своето съществуване федерацията е получила общо 800 000 лева от държавата.

Преди дни служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Министерството на младежта и спорта е раздало непрозрачно около пет милиона лева. В схемите, според правителството, е бил намесен и Стъки.

„Не само че е вземал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а накрая и 220 000 лева като неправителствена организация, от които 120 000 лева тази година. Като направим сметката, т.нар. Стъки е получил над 1 милион лева финансиране“, заяви правителственият говорител Антон Кутев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *