Мечка нахапа жена край Белица (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay


източник: bntnews.bg

Дива мечка нахапа жена в района на Парка за танцуващи мечки край Белица. Жената е излязла в гората да бере гъби, мечката я нападнала и нахапала цялата лява част на тялото. Това каза за БНТ кметът на Белица Радослав Ревански. Пострадалата е закарана в болницата в Разлог.

Много от жителите на планинските села излизат по това време на годината да берат гъби, билки и горски плодове. Така си изкарват пари за прехрана.

Жената заедно с мъжа си и двете им деца са излезли рано тази сутрин в гората за гъби, но само жената е била нападната. Мъжът и децата са се развикали и мечката е избягала. Всички хора, които тази сутрин са излезли за гъби, се прибират от горски служители по домовете.

Пострадалата жена е без опасност за живота и е в стабилно състояние. Хирург обработва раните и в момента ѝ се правят консултации със специалист.

Пътят към Парка за танцуващи мечки е затворен заради безопасността на хората. Забранено е на всички да се качват нагоре, защото мечката се е появила отново тази сутрин в района на парка – каза кметът на Белица. Той е поискал да бъде издадено разрешение за отстрел на хищника. За да бъде издадено такова разрешение, процедурата е дълга. То трябва да се издаде от Министерството на околната среда и водите и да се съгласува със земеделското министерство.

БНТ се свърза с експерти и попита каква е причината мечка да нападне човек, който е в гората. Отговориха, че най-вероятно животното е било изненадано от срещата си с жената и това е било защитна реакция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *