Маркировките в планините: Изграждане на лятна маркировка в Люлин планина

С какво лошото време променя плановете на практическото обучение по изграждане на лятна маркировка в Люлин планина – подробности с инж. Васил Николов – член на управителния съвет на Български туристически съюз:

„Въпреки мокрото време, ще слагаме само табели, маркировка с боя няма да бъде полагане. Имаше вече обучение с Васко Груев, един от топ-маркировачите у нас. Когато следобед завали, тук, на х. Боерица ще обсъдим възможностите за урегулиране на пешеходните и велосипедните маршрути заради максималната безопасност на всички.
Табелите са част от стандарта за маркиране, съгласувана с европейските стандарти – цвят на маркировката и време до посочената крайна точка. Почиствахме пътеката от Бонсови поляни до връх.Дупевица, първенецът на Люлин планина, следва да положим табелите.

Подготвяме материал за утрешната акция – изграждане на мост, част от маршрута „По стъпките на Алеко с приятел“. Тази година като гост на състезанието ще бъде фестивала за планинарско кино „Банско филм фест. Всеки е добре дошъл да помага в планината, макар и да се намокри малко, това е част от планинарството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *