Майка на 3 деца почина след разкарване от болница в болница (Видео)

Жена на 33 години почина след отказ за хоспитализиране в две болници в Монтана. Петя Бориславова е майка на 3 деца. Издъхнала е на 15 септември, съобщава БНТ.

От седмица Петя се оплаквала от затруднено дишане. Лекувана е с няколко антибиотика, прегледана е от кардиолог и специалист по белодробни заболявания, а PCR тестът ѝ е бил отрицателен.

На 15 септември състоянието ѝ се влошава и получава направление за настаняване в „Белодробно отделение“ на МБАЛ-Монтана.

По думите на роднините линейката се забавя близо два часа, а семейството решава да закара Петя с личен автомобил до болницата.

Там е препратена към Спешното отделение, а от там към частна клиника, която се намира в края на града, където също отказват да я приемат.

Семейството на починалата жена е убедено, че загубените безценни часове са причина за фаталния край и ще търси справедливост.

„Два часа не искат да приемат дъщеря ми, взимат документите и ни препращат в друга болница, частна, отиваме там и ни казват, че ние не сме за тук. Обратно ни връщат. Казаха ни, че, ако е от COVID, ще я приемат. Защо“ пита бащата Борислав.

„Отношението на докторите не е добро. Те я объркаха с лекарства. Трябва да е специално с коронавирус, за да я приемат, иначе не са искали да я приемат. Тя имаше ускорен пулс. Трябваше да я приберат в кардиология и след това да се лекува пневмонията. Те си хвърляха топката един на друг и стана каквото не трябваше да става. Това е пореден случай. С детенцето ми правиха така, с дядо ми. Безобразие“, допълни сестрата на починалата жена.

Майката на починалата каза още, че семейството ще си търси правата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *