Кола се вряза в коледен парад в САЩ – има загинали и ранени (Видео)

Кола се вряза в коледен парад в САЩ – има загинали и ранени (Видео)

Петима загинали и 40 ранени в американския щат Уисконсин, след като кола се вряза в коледен парад. Сред пострадалите има и деца. Има задържан. Засега не са известни мотивите, нито дали случаят е свързан с тероризъм.

Коледен парад в град Уокеша се превърна в кошмар. Червен джип преодолява с висока скорост огражденията и връхлита хората. Според очевидци в този момент преминава училищен танцов състав.


„Шокиращо е, мястото е много спокойно. Още от сутринта всеки беше сложил стол, за да наблюдава парада. Бяхме много щастливи. Не мога да разбера защо това се случи?“, заяви Мелинда, очевидец на инцидента.

Властите потвърждават, че с тяхна помощ в болница са постъпили 11 възрастни и 12 деца, но според местни медии близките на други пострадали сами са ги откарали до болничните заведения. В парада участва и кметът на града.

„Преживяхме ужасна, безсмислена трагедия. Вървях на парада от самото начало и виждах щастливите деца и техните родители. Все още виждам усмихнатите им лица“, допълни кметът на Уокеша Шон Райли.

Засега не е ясно дали инцидентът е терористичен акт.

„Вече не търсим автомобила. Един заподозрян е задържан и е в ареста, но разследването върви бавно“, каза още Дан Томпсън, началник на полицията в Уокеша.

Една от версиите е, че водачът на автомобила е бягал от друго място, когато се е врязал в парада. При последвалата стрелба не е пострадал никой, като изстрелите не са произведени от колата, а от полицията в опит да я спре.

Вашият коментар