Католически свещеник шокира деца с изказване, че няма Дядо Коледа

Римокатолическата епархия на град Ното, Сицилия, се извини на паството си, след като епископ Антонио Сталиано заяви, че Дядо Коледа не съществува, а с това шокира децата на острова.

По думите на колегите му, епископът се опитвал да подчертае истинското значение на Коледа и историята на Свети Никола. Говорителят на епархията – преподобният Алесандро Паолино, обясни, че Сталиано се опитвал да обясни историята на Свети Никола – първообраз на Дядо Коледа, и епископ, който давал подаръци на бедните и е бил преследван от римски император.

Сталиано заявил, че Дядо Коледа не съществува и че червеният му костюм е създаден от голяма компания за безалкохолни газирани напитки.

„Със сигурност не трябва да разрушаваме въображението на децата, а да черпим от него добри примери, които са положителни за живота“, написа Паолино на страницата на епархията във Фейсбук.

Докато някои приветстват опита на епископа да се съсредоточи върху католическото значение на Коледа, други го критикуват, че се намесва в семейните традиции, а трети негодуват, че е съсипал надеждите на децата дни преди Коледа.

Вашият коментар